Welcome to Wmo-raad Sittard-Geleen   Click to listen highlighted text! Welcome to Wmo-raad Sittard-Geleen
Wmo-raad Sittard-Geleen

Werk en Mantelzorg

Werk en Mantelzorg

In Nederland combineert 1 op de 4 werkenden zijn of haar baan met mantelzorgtaken. Vooral binnen de groep 45-65 jarigen en de verwachting is dat dit in de komende jaren fors zal toenemen. Ook al vindt ca. 70% van deze mantelzorgers dat werk en mantelzorg goed te combineren is, kan het soms toch een pittige klus zijn. Vooral het op een gezonde wijze combineren van werk en mantelzorg kan soms een uitdaging zijn. Het vinden van een goede balans is dan ook belangrijk. Daarnaast is het ook van belang om goed hierover met leidinggevende en collega’s te praten.

45% van de werkende mantelzorgers ervaart een hoge drempel bij het bespreekbaar maken van de combinatie werk en mantelzorg (onderzoek Werk & Mantelzorg).
Op de website van MantelzorgNL kunt u mogelijkheden, zoals verlofregelingen, flexibel werken en vervangende zorg, tips met betrekking tot het gesprek met de leidinggevende, maar ook valkuilen vinden.

In een artikel op de website van Movisie kunt u meer lezen over de impact van de combinatie werk en mantelzorg op de mentale gezondheid. Met betrekking tot de zorgsector kunt u ook meer informatie vinden in de “Factsheet Zorg en Mantelzorg”.
Om mantelzorgvriendelijk te werken kunnen werkgevers en organisaties informatie vinden op de website van Werk & Mantelzorg.

Click to listen highlighted text!