Welcome to Wmo-raad Sittard-Geleen   Click to listen highlighted text! Welcome to Wmo-raad Sittard-Geleen
Wmo-raad Sittard-Geleen

Vervoer naar vaccinatielocatie

Vervoer naar vaccinatielocatie

De GGD Zuid Limburg is gestart met de vaccinatie van de 85- en 90-plussers. De vaccinatie zal worden uitgevoerd op de bestaande XL-locatie van de GGD Zuid Limburg in Maastricht. Meer informatie hierover kunt u vinden in het nieuwsbericht op de website van de GGD Zuid Limburg.

Vervoer naar de vaccinatielocatie met:

 • Omnibuzz:
  • Klanten van Omnibuzz: Zij kunnen gratis gebruikmaken van vervoer door Omnibuzz naar de vaccinatielocaties in Limburg. Meer informatie hierover kunt u vinden in het nieuwsbericht “Geen eigen bijdrage voor vervoer naar GGD-priklocaties” op de website van Omnibuzz.
  • Niet klanten van Omnibuzz: LET OP: Ouderen vanaf 65 jaar (was 70 jaar ) zonder Omnibuzz pas kunnen ook gratis gebruik maken van vervoer door Omnibuzz naar de vaccinatielocaties in Limburg reizen. Zie ook de website van Omnibuzz onder “Laatste nieuws“.
  • Wat moet u doen als klant en niet klant?
   Als u de oproep voor de COVID-19 vaccinatie krijgt, staat in deze oproep wanneer u een afspraak kunt maken. Als u met de GGD belt om de afspraak te maken, krijgt u ook de vraag op welke manier u naar de priklocatie reist. Als u met Omnibuzz naar de vaccinatielocatie reist, moet u dit vermelden. Zij houden dan hiermee rekening bij het inplannen. Daarna kunt u uw rit boeken bij Omnibuzz.

Maak hiervoor een afspraak: via telefoonnummer 0900 – 0699 (callcenter), per e-mail naar ritreservering@omnibuzz.nl, op de website onder https://www.omnibuzz.nl/men-rit-reserveren of ons klantportaal.
LET OP: Niet klanten van Omnibuzz kunnen alleen maar telefonisch via 0900-0699 een rit reserveren.

De chauffeur blijft op u wachten bij de locatie. U gaat dus met dezelfde chauffeur terug. Wij vragen u dringend om de richtlijnen en adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) op te volgen. Heeft u symptomen van het coronavirus, blijf dan thuis en reis niet.

Als u met Omnibuzz reist, gelden ook onderstaande regels:
– U draagt een chirurgisch mondkapje of medisch mondkapje.
– De chauffeur voert bij het instappen een gezondheidscheck uit.
– De chauffeur wijst u aan waar u moet gaan zitten.

 • Rode Kruis:
  • Naast de mogelijkheid om gebruik te maken van Omnibuzz, bestaat er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van vervoer door het Rode Kruis.
  • Om hiervoor in aanmerking te komen dient eerst uw mogelijkheden van vervoer te worden onderzocht. U dient hierbij antwoord te geven op de volgende vijf vragen. Kunt u gebruik maken van:
   1. Eigen vervoer?
   2. Vervoer door familie, mantelzorger, bekenden, buren, etc.?
   3. ‘Wmo-vervoer’, bijv. Omnibuzz?
   4. Vervoer via ANWB AutoMaatje? (In de Westelijke Mijnstreek is geen servicepunt van ANWB AutoMaatje)
   5. Een reguliere taxi?
  • Wanneer u alle vragen met NEE hebt beantwoord, kunt u vervoer door het Rode Kruis aanvragen. U moet hiervoor bellen naar 0800-1351 (informatienummer van de rijksoverheid over het coronavirus).
  • Voordat u vervoer door het Rode Kruis gaat aanvragen, dient u wel eerst een afspraak voor de vaccinatie met de GGD te hebben gemaakt. Ook dient u uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand te hebben.

 

 

Click to listen highlighted text!