Welcome to Wmo-raad Sittard-Geleen   Click to listen highlighted text! Welcome to Wmo-raad Sittard-Geleen
Wmo-raad Sittard-Geleen

Project Taal+ in de wijk

Project Taal+ in de wijk

Het Project Taal+ in de wijk is een samenwerking tussen het Knooppunt Informele Zorg, Partners in Welzijn en het VISTA college.
Doel is om mensen met weinig basisvaardigheden makkelijk aan de slag laten gaan met taal-, reken- en computervaardigheden. In een gezellige en gemoedelijke sfeer wordt er iedere week twee uur aandacht besteed aan verschillende dagelijkse zaken waarvoor basisvaardigheden onmisbaar zijn. Denk hierbij aan briefjes van school, post van de gemeente en een recept van de apotheek lezen, of telefonisch of digitaal een afspraak bij de huisarts maken. Ook is er aandacht voor grote en kleine activiteiten en initiatieven in de buurt.

Iedereen leert in zijn of haar eigen tempo. Want elk programma wordt op het persoonlijk niveau en de leerwensen afgestemd. De cursus wordt gegeven in kleine groepen met begeleiding van een docent van het VISTA college.

Bij Taal+ in de wijk gaan gezelligheid en leren hand in hand. De cursus vindt plaats in de wijk, onder het genot van een kop koffie. Ook wordt er  samen een bezoek gebracht aan de bibliotheek en het VISTA college.

De cursus start op 11 november 2021 en duurt 10 weken.
De tijd is elke week van 9.30 tot 11.30 uur.
De plaats is Buurthuis Limbrichterveld, Eisenhowerstraat 724 in Sittard.
Meedoen is gratis!
Deze informatie kunt u ook vinden in de folder Taal+ in de wijk.

Heeft u belangstelling om deel te nemen of kent u iemand die belangstelling heeft?
Neem dan contact op met Partners in Welzijn via taalindewijk@piw.nl of 046-457 5700.

 

Click to listen highlighted text!