Welcome to Wmo-raad Sittard-Geleen   Click to listen highlighted text! Welcome to Wmo-raad Sittard-Geleen
Wmo-raad Sittard-Geleen

Mantelzorger!

Mantelzorger!

Mantelzorger fors zwaarder belast doordat zorg niet terug is op oude niveau!

Bij de helft van de mantelzorgers, die in maart minder zorg kregen, is de zorg nog steeds niet op het oude niveau. Deze mantelzorgers zorgen sinds maart meer dan voorheen voor hun naaste en voelen zich ook fors zwaarder belast. Dit blijkt uit onderzoek  van het Nationaal Mantelzorgpanel van MantelzorgNL.
Zo geeft de helft van de mantelzorgers aan, dat de zorg voor mensen die thuis wonen nog niet terug is op het niveau van voor de coronacrisis. Vooral dagbesteding, dagactiviteiten of andere vormen van tijdelijke overname van de zorg, zijn nog niet of slechts voor een deel opgestart. In iets mindere mate geldt dit voor begeleiding en thuiszorg.
Meer informatie kunt u lezen op de website van MantelzorgNL. Hier kunt u ook de rapportage van het Nationaal Mantelzorgpanel “Geleerde lessen coronavirus” downloaden.

Zakboek Financiën!

Als mantelzorger kunt u te maken krijgen met regels die van invloed zijn op je financiële situatie. Daarom is door MantelzorgNL het “Zakboek Financiën” samengesteld. Dit zakboek geeft u een handig overzicht van deze financiële regelingen. Deze informatie helpt u ook met meer financiële kennis uw belastingaangifte te (laten) doen of uw vragen te stellen bij (gemeentelijke) instanties.
Meer informatie kunt u vinden op de betreffende pagina op de website van MantelzorgNL. Hier kunt u ook het Zakboek Financiën bestellen.

Click to listen highlighted text!