Welcome to Wmo-raad Sittard-Geleen   Click to listen highlighted text! Welcome to Wmo-raad Sittard-Geleen
Wmo-raad Sittard-Geleen

Lokale Inclusie Agenda Sittard-Geleen

Inclusie: een gemeente waarin “iedereen meedoet”

Wilt u geïnformeerd blijven over inclusie en de Lokale Inclusie Agenda van de gemeente Sittard-Geleen, klik dan hier.
Op deze pagina kunt u naast de presentatie en het verslag van de Startbijeenkomst op 21 juni 2019 ook een kort verslag en video van de 2e bijeenkomst over inclusie op 20 september 2019 vinden.

Een presentatie aan de Wmo-raad Sittard-Geleen over het ‘Inclusief beleid van de gemeente Sittard-Geleen’ kunt u hier lezen.

In het magazine ‘Een Sterke Start’ kunt u verhalen lezen van mensen die met elkaar werken aan een Lokale Inclusie Agenda, met ook een artikel over Sittard-Geleen.


Een samenleving waarin iedereen mee kan doen!

Onlangs ondertekenden Sittard-Geleen, Beek en Stein én enkele inwoners met een beperking het manifest ‘Iedereen doet mee’.
Bert van den Berg (slechthorend) en Herman Evers (slechtziend) waren erbij. “Dat was het toefje op de taart, aan het eind van een geweldige startbijeenkomst Lokale Inclusie Agenda”, vertelt Herman trots.
Lees hier het gehele artikel zoals dit in de Stadskrant nr. 96 van augustus 2019 is verschenen.


Ondertekening Manifest “Iedereen doet mee”

Sittard-Geleen, Beek en Stein willen voorop lopen bij inclusie en gaan samen aan de slag om het VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap uit te voeren.

Daarom werd op vrijdag 21 juni 2019 in Sittard het manifest ‘Iedereen doet mee!’ ondertekend. De ondertekening was onderdeel van de startbijeenkomst Lokale Inclusie Agenda.

“Sittard-Geleen streeft naar een samenleving waarin iedereen naar vermogen kan meedoen, met of zonder beperking”, vertelt wethouder Leon Geilen. “In de Westelijke Mijnstreek wordt al hard gewerkt aan een inclusieve samenleving. Door de ondertekening van het manifest laten we samen met Beek en Stein zien dat iedereen er bij hoort en dat niemand uitgesloten mag worden. De betrokkenheid en inbreng van de ervaringsdeskundigen is hier onmisbaar bij.”

Lees het manifest!

Naast de wethouders Leon Geilen (Sittard-Geleen), Thijs van Es (Beek) en Hub Janssen (Stein) ondertekenden ook Herman Evers en Bert van den Berg namens Commissie Sittard-Geleen Inclusief, Anita Boekelman-Jansen namens Platform Beek voor Iedereen en Else de Bont namens Sociale Inclusie Panel Stein het manifest.

Click to listen highlighted text!