Welcome to Wmo-raad Sittard-Geleen   Click to listen highlighted text! Welcome to Wmo-raad Sittard-Geleen
Wmo-raad Sittard-Geleen

Lokale Inclusie Agenda Sittard-Geleen

Lokale Inclusie Agenda Sittard-Geleen

De Lokale Inclusie Agenda Sittard-Geleen (LIA) is het plan waarin staat hoe de gemeente Sittard-Geleen de komende jaren uitvoering geeft aan het VN-verdrag personen met een beperking. In een inclusieve samenleving zijn er geen speciale voorzieningen voor mensen met een beperking.

Veel mensen denken bij mensen met beperkingen vooral aan personen met een lichamelijke of fysieke beperking, zoals mensen in een rolstoel. Maar er zijn ook mensen bij wie de beperkingen niet zichtbaar zijn. Sittard-Geleen heeft daarom gekozen voor de inclusieve samenleving.
Mensen met een beperking moeten net als iedereen toegang hebben tot informatie, maatschappelijke diensten, openbare voorzieningen, gebouwen en openbare ruimte. Alle voorzieningen zijn toegankelijk voor iedereen en iedereen kan er zelfstandig gebruik van maken.

Ervaringsdeskundigen, ambassadeurs van mensen met een beperking en medewerkers van de gemeente hebben de afgelopen maanden een waardevolle bijdrage geleverd aan de Lokale Inclusie Agenda Sittard-Geleen 2020-2024.

Meer informatie kunt u ook op de pagina Lokale Inclusie Agenda Sittard-Geleen van deze website.

Click to listen highlighted text!