Welcome to Wmo-raad Sittard-Geleen   Click to listen highlighted text! Welcome to Wmo-raad Sittard-Geleen
Wmo-raad Sittard-Geleen

Geldpotjes blijven vaak onbenut: gebruik jij ze?

Geldpotjes blijven vaak onbenut: gebruik jij ze?

Steeds meer inwoners komen niet rond met hun geld. Door duurdere boodschappen en kleren, een hoge energierekening, onbetaalbare benzine, wéér een hoger eigen zorgrisico. Maar ook omdat ze geen gebruik maken van allerlei overheidspotjes en steunmaatregelen.

Huurtoeslag, zorgtoeslag, bijzondere bijstaand, belastingkortingen voor mensen met een beperking, bijdragen in de studiekosten van kinderen, kwijtschelding van gemeentelijke belastingen, vergoeding van vervoerskosten. Een greep uit de meer dan 100 verschillende landelijke en lokale regelingen om mensen met een laag inkomen financieel te ondersteunen.

Samen Erop Vooruit is een samenwerkingsverband dat allerlei hulporganisaties aanmoedigt om burgers te helpen bij het aanvragen van financiële steun. Als je gebruik maakt van financiële steun kan dat heel veel geld opleveren. Vaak voldoende om wél rond te komen en wél je kind mee op schoolreisje te laten gaan.

Maakt u gebruik van alle regelingen en toeslagen? Met een paar makkelijke vragen komt u erachter of u misschien geld laat liggen. Kijk op www.potjescheck.nl. of op de website van Vidar voor ‘extra’s bij een laag inkomen.

Meer informatie kunt u ook vinden op de website van de gemeente Sittard-Geleen.

Click to listen highlighted text!