Welcome to Wmo-raad Sittard-Geleen   Click to listen highlighted text! Welcome to Wmo-raad Sittard-Geleen
Wmo-raad Sittard-Geleen

Een cliënt­ondersteuner (Co) helpt u op weg

Een cliënt­ondersteuner (Co) helpt u op weg

Heeft u behoefte aan iemand die met u meedenkt? Die helpt om uw vraag of probleem rondom zorg en ondersteuning onder woorden te brengen? Iemand die naar u en uw naasten luistert? Die u op weg helpt? Iemand die ook mee kan gaan naar gesprekken?

Zo iemand is er: de cliëntondersteuner (Co)!

Cliëntondersteuners beschikken over veel kennis van het aanbod in zorg en ondersteuning en ze weten de weg hiernaartoe. Ze luisteren goed naar uw wensen, zien mogelijkheden en bespreken waar en bij wie u zorg of ondersteuning kunt krijgen. Ze verlenen zelf geen zorg of ondersteuning en staan los van zorgorganisaties. Het inschakelen van een cliëntondersteuner kost u niets.

Meer informatie en het aanvragen van cliëntondersteuning, kunt u vinden op de website van “Sittard-Geleen”.
Op “Co uw gids in zorg en ondersteuning” vindt u informatie over cliëntondersteuning en kunt u ervaringsverhalen horen en lezen. Hier kunt u ook vinden waar u moet zijn voor cliëntondersteuning bij een Wlz-indicatie.

Vanaf 20 januari 2020 wordt via een landelijke campagne het werk van de cliëntondersteuner in de spotlights gezet. De komende maanden wordt via social media geattendeerd op de campagne.

Click to listen highlighted text!