Welcome to Wmo-raad Sittard-Geleen   Click to listen highlighted text! Welcome to Wmo-raad Sittard-Geleen
Wmo-raad Sittard-Geleen

Aanvliegroute inclusie Sittard-Geleen

Aanvliegroute inclusie Sittard-Geleen

Zes jaar geleden werden door de gemeente Sittard-Geleen de eerste stappen gezet naar een inclusieve gemeente. Dit samen met ervaringsdeskundigen en betrokkenen. Inmiddels is inclusie op veel plekken zichtbaar en merkbaar. In de openbare ruimte en in onze gebouwen. Meedoen en een bijdrage kunnen leveren is voor iedereen belangrijk. Dat voelt goed. Samen zorgen we ervoor dat dit mogelijk is.
Mee kunnen doen gaat niet alleen over het toegankelijk en bereikbaar maken van gebouwen of plaatsen. Meedoen en bijdragen aan onze gemeenschap moet voor iedereen mogelijk zijn, ongeacht wie je bent, hoe je eruitziet, of wat je achtergrond is.
Sittard-Geleen kan nog steeds inclusiever. Dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle inwoners, van ons allemaal.

De gemeente Sittard-Geleen denkt, samen met de Commissie Sittard-Geleen Inclusief en vele anderen, na over hoe de diversiteit, die er in de gemeente is, als kracht kan worden ingezet. Zodat het beleid van de gemeente ook echt inclusief wordt.
Dit heeft geleid tot de “Aanvliegroute inclusie Sittard-Geleen“. Hiermee wil de gemeente benadrukken dat inclusie voor de gemeente, zowel college als bestuur, een belangrijk thema is en blijft.
De gemeente wil zich hiervoor de komende jaren blijven inzetten, zodat haar beleid steeds inclusiever wordt en we de inclusieve gemeente worden die we zo graag willen zijn.

Op YouTube staat een filmpje over de “Aanvliegroute inclusie Sittard-Geleen”.

Click to listen highlighted text!