Welcome to Wmo-raad Sittard-Geleen   Click to listen highlighted text! Welcome to Wmo-raad Sittard-Geleen
Wmo-raad Sittard-Geleen

1 tot 7 juni 2021: Week van de Jonge Mantelzorger

1 tot 7 juni 2021: Week van de Jonge Mantelzorger

Een op de vijf kinderen en jongeren groeit op met een langdurig ziek, verslaafd, lichamelijk of verstandelijk beperkt familielid. Thuis of in de directe omgeving, bijvoorbeeld een ouder, broer of zus, opa of oma. Zij helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en/of helpen met het regelen van de zorg.
Deze jonge mantelzorgers zijn een verborgen groep. Zij zien zichzelf niet als mantelzorger. Maar maken zich vaak wel meer zorgen dan hun leeftijdsgenoten. Maken vaak geen of weinig gebruik van ondersteuningsmogelijkheden. Daarnaast missen ze ook de nodige zorg en aandacht voor zichzelf.

Het is dan ook belangrijk dat hier verandering in komt. Daarom is van 1 tot 7 juni 2021 weer de “Week van de Jonge Mantelzorger”. Het thema van dit jaar is “Niet te Missen”. In deze week  wordt landelijk aandacht gevraagd voor deze jongeren. Ook zal het laten zien wat de impact van mantelzorg is op het persoonlijk leven van jongeren. Door heel het land worden activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers en voor betrokken professionals.

Het Knooppunt Informele Zorg  organiseert op 3 juni 2021 het webinar “KRACHTIG & kwetsbaar“. Hierin gaat ervaringsdeskundige Vivian Lataster in gesprek met jonge mantelzorgers. Hun ervaringen en wensen staan centraal.
Meer informatie over dit webinar kun je vinden op de website van het Knooppunt.

Meer informatie over de Week van de Jonge Mantelzorger kun je onder andere ook vinden op de website van:
* Week van de Jonge Mantelzorger
* Stichting JMZ Pro
* MantelzorgNL

Click to listen highlighted text!